«Слуги народу» попросили Зеленського організувати праймеріз для обрання кандидата у мери Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Слуги народу» попросили Зеленського організувати праймеріз для обрання кандидата у мери Києва

Соколовська Інна / УНІАН

Нардепи від «Слуги народу» попросили президента Володимира Зеленського організувати внутрішні партійні праймеріз для обрання кандидата у мери Києва.

Про це у Telegram повідомив нардеп Олександр Качура.

«З колегами по фракції підписали звернення до лідера нашої партії, президента Володимира Зеленського. З проханням провести внутрішні праймеріз на висунення кандидата в мери Києва максимально відкрито і прозоро», — написав він.

Качура опублікував фото відповідного звернення з підписами депутатів, згідно з яким, публічні праймеріз просять провести не тільки серед потенційних кандидатів в мери столиці, а й серед потенційних кандидатів в мери інших міст обласного значення.

  • У листопаді минулого року повідомлялося, що «Слуга народу» розглядає як основного кандидата на посаду міського голови Києва народного депутата Олександра Ткаченка.
  • Згідно з квітневим опитування групи «Рейтинг», майже 40% киян готові проголосувати на виборах очільника столиці за Віталія Кличка.
  • При цьому шоумена Сергія Притулу підтримали б 9,1% опитаних, нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка — 8,8%, телеведучого Андрія Пальчевського — 8,2%, ексмера столиці Олександра Омельченка — 6,4%, ексголову КМДА Олександра Попова — 5,2%, колишнього нардепа Борислава Березу — 4,4%. При моделюванні другого туру Кличко перемагає усіх опонентів.