Рада відправила на доопрацювання законопроєкт, який дозволить звільнити директора НАБУ Ситника. Це було «найкоротше засідання»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

УНІАН

Верховна Рада під час вже другого позачергового засідання 14 липня відправила на доопрацювання у комітети законопроєкт, який передбачає норму про звільнення директора Національного антикорупційного бюро в разі притягнення його до відповідальності за корупцію.

За відповідне рішення проголосували 284 нардепи.

Після цього голова Ради Дмитро Разумков закрив друге позачергове засідання і жартома назвав його «найкоротшим у нашій історії». Засідання тривало близько 3 хвилин.

Що передбачає цей законопроєкт?

Законопроєкт № 3133 — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах» передбачає, що однією з підстав для звільнення директора НАБУ з посади є притягнення його до адміністративної відповідальності за корупцію. Якщо його ухвалять, це дозволить звільнити чинного директора НАБУ Артема Ситника. Нагадаємо, що його внесли до реєстру корупціонерів у грудні 2018 року.

Через цей законопроєкт посли країн «Великої сімки» заявили, що Україна може залишитися без міжнародної підтримки, якщо Національне антикорупційне бюро втратить свою незалежність.