Директора НАБУ Ситника внесли в реєстр корупціонерів

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник потрапив до Єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Єдиний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення

Підставою для внесення до реєстру корупціонерів стала постанова Рівненського апеляційного суду від 13 грудня, яка залишила без змін рішення суду першої інстанції, який визнав винним Артема Ситника у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП («Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків»). На директора НАБУ накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 3 400 грн з конфіскацією подарунків у дохід держави.

Справа Ситника

Очільника НАБУ підозрювали в тому, що він не задекларував елітний відпочинок, який йому оплачували треті особи. Йому закидали, що кілька років поспіль директор НАБУ проводив час на елітній базі відпочинку на Рівненщині. Оплачував відпочинок Ситника Микола Надейко. Саме він розповів прокуратурі про ці факти.

За словами Надейка, за період з 2017-го до 2019 року голова НАБУ відпочив там 5 разів. За кожен відпочинок було заплачено в середньому близько 100 тисяч гривень. Оплату цілком на себе брав Надейко, який видавав гроші не тільки на проживання в готелі, а й на їжу та дорогі розваги.

У травні Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

У вересні 2019 Сарненський суд Рівненської області визнав Ситника винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків (ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адмінправопорушення) та оштрафував на 3 400 гривень.