Суд визнав Ситника винним в адмінпорушенні під час відпочинку в Рівненській області

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Сарненський суд Рівненської області визнав директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф у розмірі 3 400 гривень. Про це повідомляють Українські Новини.

Якщо рішення суду набуде чинності, то Ситник не зможе обіймати посаду директора НАБУ. Водночас вказана ухвала підлягає оскарженню в апеляційному суді.

«Рішення суду притягнуте за вуха і за формою, і за суттю. Визнали винним [Ситника] і присудили штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів», — прокоментував рішення суду адвокат Ситника Владислав Кіча.

За його словами, захист обовʼязково подасть апеляцію на це рішення.

  • Раніше стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника через недекларування його відпочинку на одній з мисливських баз в Рівненській області. Після чого Національна поліція передала до суду адміністративний протокол на директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.
  • 8 липня журналісти програми «Гроші» опублікували сюжет про відпочинок Ситника. На камеру працівники мисливської бази кажуть, що очільник НАБУ приїздить до них регулярно, але за його відпочинок платить інша людина — радник члена наглядової ради ТОВ «Фінансово-консалтингова компанія Авангард ЛТД» Микола Надєйко. У програмі також нагадали, що закон забороняє можновладцям приймати дорогі подарунки та не декларувати їх.