Нацполіція передала до суду адмінпротокол на директора НАБУ Ситника. Очільник бюро назвав це «політичними іграми»

Дата:

Національна поліція передала до суду адміністративний протокол на директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника. Про це повідомила у Facebook прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, йдеться про недекларування Ситником відпочинку на одній з мисливських баз у Рівненській області.

«Сьогодні директор НАБУ Ситник черговий раз не зʼявився на виклик у Нацполіцію у справі про своє корупційне діяння. На цей раз він «сховався» у відрядження до Харкова. Представник Нацполіції змушений був зачитати протокол про корупцію на трасі під Полтавою. Усі необхідні дії завершені. Тепер справа пішла до суду», — написала Сарган.

Сам Ситник повідомив, що не ховається, а поїздка до Харкова буда запланова заздалегідь. «Так, адмінпротокол, дійсно, вручили (не зачитали). І це не перший і, ймовірно, на жаль, не останній такий протокол, враховуючи специфіку моєї роботи і розслідування детективів Бюро. Як і всі попередні, вважаю його необгрунтованим. Готовий доводити це у суді. Мене не дивують такі заяви, особливо враховуючи перед виборами бажання вчергове втягнути НАБУ в політичні ігри», — цитує пресслужба слова директора бюро.

10 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Ситник не заплатив за відпочинок в одному із закладів у Рівненській області. «Слідчі Держбюро розслідувань встановили, що за свій відпочинок і відпочинок сімʼї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити досить велику суму готівкою. Тому він буде опитаний також із цього питання», — сказав Луценко.

За його словами, директор НАБУ відпочивав на одній із мисливських баз відпочинку області, назву якої Луценко не уточнив.

8 липня журналісти програми «Гроші» опублікували сюжет про відпочинок Ситника. На камеру працівники мисливської бази кажуть, що очільник НАБУ приїздить до них регулярно, але за його відпочинок платить інша людина — радник члена наглядової ради ТОВ «Фінансово-консалтингова компанія Авангард ЛТД» Микола Надєйко. У програмі також нагадали, що можновладцям заборонено законом приймати дорогі подарунки та не декларувати їх.

«Війна» Генпрокуратури з НАБУ триває три роки, коли у серпні 2016-го агенти Ситника стежили за підлеглими Луценка, які приїхали з обшуком на конспіративну квартиру НАБУ, — усе закінчилося бійкою. Ситуацію ледь владнали — Ситник і Луценко публічно потиснули один одному руки. Але генпрокурор неодноразово називав роботу НАБУ неефективною через начебто відсутність справ, доведених до суду.