Кличко просить Раду приєднати селище Коцюбинське до Києва

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кличко просить Раду приєднати селище Коцюбинське до Києва

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Міський голова Києва Віталій Кличко просить парламент приєднати селище Коцюбинське до Києва.

Про це пише пресслужба КМДА.

«Ми вважаємо Коцюбинське частиною Києва. Бо селище міського типу є своєрідним анклавом на території столиці та не має шляхів автомобільного сполучення із жодним іншим населеним пунктом», — заявив Кличко.

Він зазначив, що воно лише юридично підпорядковане Ірпінській міській раді, однак жителі селища користуються усією соціальною та комунальною інфраструктурою Києва. Також Кличко нагадав, що місцеві давно підтримують ідею про приєднання до Києва.

«Сьогодні деякі політики намагаються лобіювати приєднання Коцюбинського до Бучанського району, що є нелогічним ані з територіальної, ані з інфраструктурної, ані з соціально-економічної точки зору. Тепер рішення про приєднання Коцюбинського до Києва — виключно за парламентом», — зазначив мер Києва.

  • Київська міська рада у вересні 2018 року просила Верховну Раду приєднати до столиці селище міського типу Коцюбинське. За це звернення проголосували 90 депутатів.
  • Коцюбинське належить до Києво-Святошинського району Київської області, а межа проходить між забудованою територією селища і лісом Святошинського лісопаркового господарства. Підпорядковується селище Ірпінській міській раді. Там проживає майже 20 тисяч жителів.