Київрада підтримала приєднання Коцюбинського до столиці. Обіцяє, що селище від цього тільки виграє

Дата:
Київрада підтримала приєднання Коцюбинського до столиці. Обіцяє, що селище від цього тільки виграє

Wikipedia

Київська міська рада просить Верховну Раду приєднати до столиці селище міського типу Коцюбинське, повідомляють на сайті міськради.

За це звернення проголосували 90 депутатів. Вони зазначили, що селище повʼязане автомобільним сполученням тільки з Києвом, не входить у жоден адміністративний район столиці, а в медицині та освіті підпорядковане міській раді Ірпеня.

Коцюбинське належить до Києво-Святошинського району Київської області, а межа проходить між забудованою територією селища та лісом Святошинського лісопаркового господарства.

Заступник мера Києва Володимир Прокопів наголосив, що значна частина жителів селища фактично є киянами. «Тут працюють, користуються транспортом, школами, садками, лікарнями. Від приєднання громада Коцюбинського тільки виграє — як в економічному плані, так і в інфраструктурному», — пояснив він.

У березні жителі селища провели громадські слухання та проголосували за приєднання до столиці. Голосували 1337 осіб, 61% з них висловили бажання приєднатися до Києва.

Згідно з українським законодавством, зміна меж столиці є частиною повноважень Верховної Ради. Саме парламент повинен ухвалити остаточне рішення про приєднання Коцюбинського до Києва.

Між тим, у травні 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради вирішили приєднати селище до Ірпеня. У травні 2016 року Апеляційний адміністративний суд Києва визнав це рішення протиправним та скасував його — у звʼязку з тим, що депутати ухвалили його без громадських слухань.