У Франції пасажири автобуса побили водія через вимогу одягнути маски в транспорті. Він помер у лікарні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Франції в лікарні помер 59-річний водій автобуса Філіп Монгійо, якого побили пасажири через вимогу одягнути захисні маски в транспорті.

Про це пише VICE.

Інцидент стався 5 липня у місті Байонна. Оскільки у Франції заборонено їздити в транспорті без масок Філіп попросив трьох пасажирів одягнути їх. Також він намагався перевірити проїзний квиток ще одного. Однак пасажири викинули його з автобуса та жорстоко побили. Найбільше ударів прийшлося на верхню частину тіла, зокрема, на голову.

Згодом у лікарні його родина разом із медиками вирішили відімкнути чоловіка від апарата, що підтримував життя. Після побиття лікарі констатували смерть мозку.

«Ми вирішили відпустити його. Лікарі були за, і ми теж», — сказала 18-річна дочка Філіпа.

Поліція заарештувала п’ятьох підозрюваних у побитті — двох безпосередніх нападників, ще двох людей, яких звинувачують у ненаданні допомоги людині у небезпеці, та ще одного, який приховував інших підозрюваних.

Подія набула широкого резонансу в усій Франції та навіть дійшла до прем’єра країни Жана Кастекса.

«Республіка визнає його зразковим громадянином і не забуде його. Закон покарає винних в цьому мерзенному злочині», — наголосив він.

  • У ресторані McDonaldʼs у штаті Оклахома охоронці вимагали у відвідувачів залишити обідню зону, оскільки заклад був закритий на карантин. Двоє відвідувачів розлютилися і почали стріляти в працівників закладу.