У США поранили двох охоронців і вбили одного. Все це через вимоги дотримання антикоронавірусних заходів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США поранили двох охоронців і вбили одного. Все це через вимоги дотримання антикоронавірусних заходів

Ibropalic / Pixabay

У США на тлі пандемії коронавірусу та карантину, що призвели до економічної кризи та безробіття, загострюються випадки громадського протесту, який набуває дивних і небезпечних форм. У деяких випадках конфліктні ситуації щодо дотримання умов соціальної дистанції закінчуються стріляниною та жертвами.

Про це повідомляє CNN.

Останній інцидент відбувся в ресторані McDonaldʼs у штаті Оклахома, де охоронці вимагали у відвідувачів покинути обідню зону, зачинену через карантин. Двоє відвідувачів розлютилися і почали стріляти в співробітників закладу.

В результаті інциденту двох охоронців госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Ще одного охоронця — жінку — побили. Як зазначили у поліції, життю поранених нічого не загрожує. Стрільців згодом затримали неподалік ресторану.

Перед цим у штаті Мічиган застрелили охоронця мережевої крамниці Family Dollar через вимогу вдягти маску, що є обов’язковим протиепідемічним заходом у США.

Спершу в охоронця відбулася сварка з жінкою, чиїй дочці він наказав вдягти маску. Дівчина вийшла з крамниці, а жінка продовжила конфлікт, після чого пішла геть. Згодом до крамниці приїхали її чоловік та син, які звинуватили охоронця у неповазі до жінки, після чого вбили пострілом в голову.

Наразі жінці, її чоловіку та сину висунуто підозри в умисному вбивстві першого ступеня. Жінку затримали, двох чоловіків досі розшукують. Родина загиблого у розпачі через те, що людину вбили просто за виконання службових обов’язків.

  • У США застрелили вченого, який був близький до «важливих висновків» про COVID-19.
  • США обвинувачують Китай у пандемії коронавірусу і приховуванні даних про спалах. Пекін підготував контраргументи.
  • Майже половина американських штатів на чолі з Техасом і Джорджією починають послаблювати карантин. У Техасі почали поетапно відкривати підприємства.