В Україні на вихідних поліція закрила понад 140 нічних клубів і ресторанів через порушення карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Поліція протягом минулих вихідних припинила діяльність 143 розважальних закладів за порушення карантину. Серед них — 42 нічні клуби та 101 заклад громадського харчування.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Найбільше порушень зафіксували в Києві (19), Сумській (17) та Львівській (11) областях. Загалом для перевірок залучили майже 800 поліцейських.

Поліцейські склали 102 адмінпротоколи, з них 100 — за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину). Санкція статті передбачає штраф для громадян від 17 до 34 тисяч гривень; для посадовців – від 34 до 170 тисяч гривень.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко додав у Telegram, що в Києві за порушення карантину оштрафували 28 клубів і дискотек.

  • Поліція закрила в Козині (Київська область) нічний клуб, де без захисних масок перебували майже 500 людей. Згідно з фотографіями, йдеться про нічний клуб-ресторан Queen Country Club.
  • Кабінет міністрів дозволив закладам культури на період карантину працювати до 23:00, але з дотриманням кількох обмежень і правил.
  • Перед цим у Києві обмежили час роботи розважальних закладів і закладів громадського харчування до 22:00. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що цим рішенням насамперед хотіли вплинути на роботу нічних клубів і дискотек. Згодом у Києві знову дозволили ресторанам і кінотеатрам працювати після 22:00.