Кабмін дозволив кінотеатрам та нічним клубам працювати до 23:00

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів дозволив закладам культури на період карантину працювати до 23 години, але з дотриманням кількох обмежень та правил. Рішення ухвалили на засіданні уряду 8 липня.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що рішенням продовжили час роботи кінотеатрів, але в той же час обмежили роботу нічних клубів — до 23:00.

«Ми всі бачимо на відео, як вони усі [нічні клуби] працюють вночі і їм нічого не заважає. Водночас, для установ культури, в тому числі кінотеатрів, є обмеження розсадження «шахматкою» і обмеження роботи до 22:00, хоча вони починають працювати о 7—8 годині [вечора]. Цими змінами ми врегульовуємо, що нічні розважальні заклади не зможуть працювати після 23 години, зате для культурних заходів є певні зміни, які дозволять їм також працювати до 23 години, але з чіткими обмеженнями і правилами», — наголосив Ткаченко.

  • Раніше у Києві обмежили час роботи розважальних закладів та закладів громадського харчування до 22:00. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що цим рішенням в першу чергу вирішили вплинути на роботу нічних клубів і дискотек. Згодом у Києві знову дозволили ресторанам і кінотеатрам працювати після 22:00.
  • З 2 липня в Україні запрацювали кінотеатри, але з наповненістю не більше 50% — частина місць закрита для продажу.