Ляшко пояснив обмеження роботи кафе, кінотеатрів та нічних клубів до 22:00. Так насправді хотіли проконтролювати не всіх

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ляшко пояснив обмеження роботи кафе, кінотеатрів та нічних клубів до 22:00. Так насправді хотіли проконтролювати не всіх

Синиця Олександр / УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому у Києві обмежили час роботи розважальних закладів і закладів громадського харчування до 22:00. Він наголосив, що цим рішення в першу чергу вирішили вплинути на роботу нічних клубів і дискотек.

Про це він розповів в інтерв’ю «Громадському».

«Таким чином впливають на роботу нічних клубів, дискотек, де нереально дотримуватись соціальної дистанції та інших обмежень, які прописані для закладів громадського харчування. І це буде дієвим заходом, який буде впливати на усунення скупчення людей», — наголосив Ляшко.

Щодо роботи нічних клубів в інших містах України, то Ляшко наголосив, що органи місцевого самоврядування у рамках адаптивного карантину можуть запроваджувати такі ж обмеження.

«Якщо вони [органи місцевого самоврядування] бачать, що нічні клуби порушують законодавство, не дотримуються епідеміологічних норм, формують порушення соціальної дистанції, призводять до інфікування, це їхнє право прийняти таке рішення», — додав Ляшко.

  • З 1 липня у Києві посилили карантин, зокрема, обмежили час роботи розважальних закладів і закладів громадського харчування до 22:00.
  • З 2 липня в Україні запрацювали кінотеатри, але з наповненістю не більше 50% — частина місць закрита для продажу.