Зеленський підписав закон, відповідно до якого креативні індустрії та заклади культури в період карантину отримають державну підтримку

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Зеленський підписав закон, відповідно до якого креативні індустрії та заклади культури в період карантину отримають державну підтримку

Denise Jans / Unsplash

Президент Володимир Зеленський підписав закон № 3377. Він передбачає державну підтримку культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу під час кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Офіс президента.

Документ передбачає зменшення плати за оренду майна для закладів культури, які його винаймають і які не можуть його використовувати під час карантину.

На період карантину і до 31 грудня 2020 року телерадіоорганізації та провайдери програмних послуг, які використовують радіочастотний ресурс, можуть платити 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Закон передбачає держпідтримку кінематографії шляхом надання державної субсидії на розвиток кінопроєктів. Зазначається, що для національних ігрових, анімаційних, документальних і дитячих фільмів, серіалів, фільмів-дебютів та інших проєктів субсидія може покривати до 100% загального кошторису.

Тепер уряд протягом місяця має розробити та затвердити порядок і умови надання держпідтримки кінематографії у формі державної субсидії. Також уряд має затвердити перелік платних послуг, окрім оренди приміщень, які можуть надавати державні та комунальні заклади культури.