Серед військових США у Японії спалах коронавірусу. Паралізовано одну з найбільших авіабаз у світі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Серед військових США у Японії спалах коронавірусу. Паралізовано одну з найбільших авіабаз у світі

US Air Force / Flickr

Американський військовий персонал на острові Окінава у Японії фактично опинився на карантині після серії випадків інфікування коронавірусом. Надзвичайні правила забороняють виходити за межі територій баз тисячам солдатів і паралізують основу військової сили США у регіоні.

Про це повідомляє CNN.

Карантин паралізував діяльність «Кадени», однієї з найголовніших авіабаз США у тихоокеанському регіоні і однієї з найбільших авіабаз світу. Солдатам не можна покидати територію без дозволу старшого офіцерського складу. Родичі військових також не можуть виходити назовні.

За даними Японії, відомо про 62 випадки інфікування коронавірусом на трьох американських базах, в той час як серед місцевих мешканців їх виявлено лише 3.

Всього з 1 травня по 10 липня на Окінаві не було жодного нового випадку, а загальна кількість інфікованих за весь час пандемії склала близько півтори сотні осіб, семеро з яких померли від ускладнень хвороби.

Військове командування США не розкриває точну кількість інфікованих з огляду на питання безпеки, але повідомляє, що один з чинників спалаху пов’язаний з прибуттям персоналу з-поза меж Японії. Інший чинник наразі встановити не змогли.

Усі новоприбулі американські військові перебувають у готелях поблизу баз, закритих на карантин. Японські урядовці занепокоєні через спалах, який стався попри дієві заходи безпеки з боку американського командування.

Спалах вважають серйозним перешкоджанням військовій діяльності США у Тихому океані. На самій лише «Кадені» служать близько 18 тис. військових, які забезпечують роботу однієї з найбільших авіабаз світу і головної опори США у регіоні.