Instagram блокуватиме контент, який просуває конверсійну терапію. Нею «лікують» гомосексуальність

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Instagram заборонить будь-який контент, який просуває конверсійну терапію. Про це представники платформи заявили після того, як активісти закликали заборонити її рекламувати в Інтернеті, повідомляє CNN.

Компанія розширить чинний перелік ненависницьких висловлювань, які підлягають блокуванню, і додасть туди пости, що рекламують або просувають таку терапію.

«Ми не допускаємо нападів на людей за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності і оновлюємо нашу політику, щоб заборонити просування послуг конверсійної терапії», — заявила Тара Гопкінс, директор громадської політики Instagram по Європі, Близькому Сходу і Африці.

Платформа також припинить рекомендувати контент, повʼязаний з конверсійної терапією, такий як відгуки про його ефективність або пости, що вихваляють або підтримують практику.

Раніше цього року платформа Instagram заборонила рекламу цієї терапії.

Що таке конверсійна терапія?

Репаративна, або конверсійна, терапія є комплексом медикаментозних і психотерапевтичних методів, спрямованих на так зване виправлення «сексуальних відхилень» і повернення пацієнта до умовної «гендерної норми».

Гомосексуальність як захворювання була видалена зі списку діагнозів Американської психіатричної асоціації у 1973 році, Всесвітня організація охорони здоровʼя виключила цей термін з Міжнародної класифікації хвороб у 1990 році. Але конверсійна терапія, як і раніше, практикується в усьому світі.