Корнієнко не збирається у відставку через «корабельну сосну». Бо ще не зробив усе заплановане в політиці

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Корнієнко не збирається у відставку через «корабельну сосну». Бо ще не зробив усе заплановане в політиці

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що не планує йти у відставку через висловлювання про «корабельну сосну», оскільки ще не зробив усе заплановане в політиці.

Про це він розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

При цьому він підкреслив, що зазнав репутаційних втрат і вважає, що його відставка не стала б ні для кого прикладом у цій ситуації.

«Якщо хтось вважає, що я не поніс репутаційних втрат, то це не так. Але своїх власних думок про відставку у мене не було. […] Для української політичної культури не факт, що це на когось вплине або стане для когось прикладом. У мене особисто така думка не виникала. Я слухав ці ідеї [про відставку] з різних боків, але я намагався їх на себе приміряти і розумів, що це репутаційна помилка. […] Поки що я не все зробив, що планував для себе в політиці. Я хотів би ще цим позайматися трохи», — наголосив Корнієнко.

На запитання, як його родина відреагувала на ситуацію, нардеп відповів, що не хотів би це коментувати.

  • 23 червня в Миколаєві на брифінгу Корнієнко і керівник фракції СН Давид Арахамія обговорювали нібито свою колегу по фракції Ірину Аллахвердієву, думаючи, що мікрофони вимкнені. Вони неформально спілкувалися один з одним, і Корнієнко сказав Арахамії: «Баба робоча, як корабельна сосна. Вона тут відх*ярить триста зустрічей за чотири місяці. І виграє».
  • Корнієнко та Арахамія згодом заявили, що відео їхньої розмови було змонтоване. Пізніше Корнієнко сказав, що говорив не про Аллахвердієву, а про місцевого політика Тетяну Домбровську. Згодом вона відреагувала на слова Корнієнка, наголосивши, що перед нею вибачилися.