Репер Каньє Вест, який вирішив стати президентом США, виступив з низкою шокуючих заяв. Ілон Маск його вже не підтримує

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Репер Каньє Вест, який нещодавно здивував своїм бажанням балотуватися на виборах президента США цієї осені, зробив низку шокуючих заяв про коронавірус, вакцини, аборти та релігію. Після цього мільярдер Ілон Маск, який спершу його підтримував, оголосив про розрив.

Свої заяви репер зробив у інтерв’ю журналу Forbes.

Більшість реплік Каньє Веста просякнуті релігійним почуттям та жорсткими політичними заявами, які він пояснював своєю відданістю Богу. Зокрема, він висловив теорію про божественне походження коронавірусу.

«Все це від Бога. Ми маємо припинити робити речі, які роблять Бога злим», — сказав репер.

На його переконання, саме віра у Бога має відкинути необхідність вакцинації, яку він вважає диявольським планом, який призведе до недопущення людей у Царство небесне.

«Так багато наших дітей були вакциновані та паралізовані… Тож коли вони кажуть, що ми усунемо коронавірус вакциною, це мене надзвичайно насторожує. Це мітка звіра. Вони хочуть помістити в нас чіпи», — сказав Вест.

Репер також заявив, що займає позицію пролайфера, тобто, виступає за заборону переривання вагітності, оскільки «слідує слову Біблії». На його переконання, слід повернути «страх та любов до Бога в усі школи та організації».

«Вбивств у Чикаго були завжди було багато, тому що люди, які працювали на Диявола, прибрали Бога та молитву зі шкіл. Це означає більше наркотиків, більше вбивств, більше самогубств», — підкреслив одіозний музикант.

А що Ілон Маск?

Американський мільярдер і голова корпорацій Tesla та SpaseX Ілон Маск спочатку підтримав наміри репера йти в президенти та заявив, що той отримає від нього усю можливу підтримку. В інтерв’ю Forbes Каньє Вест зазначає, що в його передвиборчому «штабі» наразі працює всього дві людини — його дружина Кім Кардаш’ян та Ілон Маск, якому він запропонував стати головою космічної програми країни.

Проте сьогодні Маск прочитав його інтерв’ю та вирішив відмовитися від підтримки такого кандидата.

«У нас може бути більше розбіжностей у думках, ніж я передбачав», — написав мільярдер у Twitter об одинадцятій ранку.

Невдовзі Маск видалив цей допис, проте залишив попередній, у якому висловлював Весту свою підтримку. Скріншот встигла зробити редакція Mashable.

«Вест сказав купу дуже дивних і не дуже розумних речей… Маск висловлював багато суперечливих заяв у своїй кар’єрі, включаючи некоректні твердження про пандемію коронавірусу, але, на нашу думку, навіть для нього коментарі Веста — це вже занадто», — пише видання.