«Я це роблю, щоб виграти». Репер Каньє Вест має намір перемогти на виборах президента США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Репер Каньє Вест, який напередодні оголосив про намір балотуватися у президенти США, заявив, що вступив в гонку, щоб виграти її.

Про це він розповів у великому інтервʼю Forbes, передає Reuters.

«У цьому інтервʼю я знімаю червону кепку [бейсболка Дональда Трампа]. Як і все, що я коли-небудь робив у своєму житті, я роблю, щоб виграти», — сказав музикант і додав, що більше не підтримує чинного президента США.

Вест каже, що йде на вибори як незалежний кандидат. Своє політичне обʼєднання він назве «Партія Дня народження». «Коли ми переможемо, у всіх буде День народження», — пояснив Вест.

Музикант також прокоментував думку про те, що його участь у виборах може зіграти на руку Трампу і позбавити частини підтримки кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. За його словами, традиційна підтримка демократів з боку афроамериканців — це ще одна «форма расизму та переваги білих».

  • Каньє Вест, широко відомий своєю підтримкою президента США Дональда Трампа, після вбивства Джорджа Флойда, яке призвело до протестів по всій Америці, позбувся колекції президентських червоних кепок «Зробимо Америку знову великою» і пожертвував $2 млн, зокрема на підтримку дочки Флойда. Також Вест особисто долучився до акцій проти поліцейської жорстокості у Чикаго.