Репер Каньє Вест відрікся від Дональда Трампа і приєднався до протестів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Репер Каньє Вест відрікся від Дональда Трампа і приєднався до протестів

Скрін / CNN

Репер Каньє Вест, широко відомий своєю підтримкою Дональда Трампа, позбувся колекції президентських червоних кепок «Зробимо Америку знову великою» і пожертвував $2 млн, зокрема на підтримку дочки Джорджа Флойда, вбивство якого призвело до протестів по всій Америці. Також Вест особисто долучився до акцій проти поліцейської жорстокості у Чикаго.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Протягом минулого тижня відомі артисти, спортсмени та громадські діячі з усього світу висловлювались на підтримку протестів проти поліцейської жорстокості в США, жертвували кошти і долучались до акцій. Останнім з селебріті у цих перегонах став Каньє Вест.

Репер пожертвував близько $2 млн у фонд підтримки сімей загиблих темношкірих американців — Джорджа Флойда, а також Ахмада Орбері та Бріонни Тейлор, застрелених цього року. Таким чином будуть покриті судові витрати родин загиблих, а також витрати на коледж для 6-річної дочки Флойда Джианни.

У себе в Чикаго Вест зробив пожертви для бізнесів, які утримують афроамериканці. Після цього він особисто долучився до протестів.

В останні роки Веста багато критикували через його підтримку президента Трампа. Зокрема, у 2018 році він особисто приходив до Овального кабінету у Білому домі, де обійняв президента і заявив, що любить його.

Дружина репера, шоувумен Кім Кардаш’ян, підтримала протести з перших днів. Пізніше вона заявила про пожертви до правозахисних фондів, що борються з расизмом.

«Ми глибоко переконані, що будемо разом з #BlackLivesMatter підтримувати та брати участь у змінах, які мусять відбутися», — заявила вона.