З реанімації в Бергамо виписали останнього пацієнта після коронавірусу. Місто було епіцентром COVID-19 в країні

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
З реанімації в Бергамо виписали останнього пацієнта після коронавірусу. Місто було епіцентром COVID-19 в країні

pravda.com.ua

З реанімації госпіталю імені папи Іоанна XXIII у Бергамо, яке було епіцентром коронавірусу в Італії, виписали останнього пацієнта після COVID-19.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

«Ми щасливі, інших слів немає. Кількість пацієнтів у реанімації – це найважливіший показник, і нарешті ми дожили до цього моменту», — каже один з медиків.

Загалом, у лікарні залишаються близько 30 пацієнтів, які продовжуть лікуватись від коронавірусу. Лікарі переодягнулись у форму, яку вони носили до «коронавірусних» часів — без додаткових засобів захисту, які доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.

  • Італія була епіцентром коронавірусу в Європі. Найбільше постраждав регіон Ломбардія, а саме місто Бергамо — лікарні там були переповнені. Перший хворий на коронавірус потрапив в реанімацію 23 лютого. На піку епідемії в відділі одночасно перебували до 100 пацієнтів, зокрема було багато хворих підключених до апаратів ШВЛ.
  • Пʼятдесят осіб, родичі яких померли від коронавірусу, подали скарги до прокуратури міста Бергамо. Вони вимагають знайти людей, винних у великій кількості смертей в італійському регіоні Ломбардія.
  • 21 травня Італія вступила в завершальну фазу помʼякшення коронавірусних обмежень. У країні дозволили внутрішні подорожі між регіонами і відкрили кордони.