В Італії родичі померлих від коронавірусу людей подали скарги до прокуратури. Там вирішили допитати премʼєра і двох міністрів

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Пʼятдесят осіб, родичі яких померли від коронавірусу, подали скарги до прокуратури міста Бергамо. Вони вимагають знайти людей, винних у великій кількості смертей в італійському регіоні Ломбардія.

Про це повідомляє AFP.

«Ми не хочемо помсти, ми хочемо справедливості», — сказав Стефано Фуско. Його дідусь помер від вірусу в будинку для літніх людей в березні.

Щоб координуватися з іншими людьми, які опинилися в подібній ситуації, Фуско створив групу у Facebook — «Правда і справедливість для жертв COVID-19». Зараз у ній понад 55 тисяч користувачів.

За словами Фуско, найближчим часом активісти планують підготувати і надіслати в прокуратуру ще 150 скарг від інших жителів регіону. При цьому один з активістів заявив, що вони не вимагатимуть матеріальну компенсацію.

За інформацією ANSA.it, прокурори в Бергамо збираються допитати як свідків премʼєр-міністра Джузеппе Конте, міністра охорони здоровʼя Роберто Сперанца і міністра внутрішніх справ Лучану Ламорджезе у звʼязку з їхньою ймовірною нездатністю встановити і закрити «червоні зони» в Ломбардії.

  • Італія стала епіцентром коронавірусу в Європі. За період пандемії тут захворіли понад 235 тисяч осіб. Померли більше 34 тисяч хворих.