ФК «Карпати» офіційно виключений з Української Премʼєр‑ліги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Львівський футбольний клуб «Карпати» офіційно виключений з Української Премʼєр‑ліги за пропуск двох матчів через проблеми з фінансуванням. Клубу в матчах зарахували технічну поразку. Чемпіонат завершиться без львівської команди.

Відповідне рішення ухвалив Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (УАФ).

«Карпатам» зараховують технічну поразку в матчі 24 і 29-го турів проти ФК «Маріуполь». Рахунок двох матчів 3:0. Клуб виключається зі змагань УПЛ сезону-2019/2020 за неявку «без поважних причин». Також «Карпатам» зараховують технічну поразку у матчах, які команда повинна була зіграти.

  • На початку липня керівництво ФК «Карпати» повідомило, що не має 1,5 млн гривень на найближчі виїзні поєдинки, тому львівʼяни можуть не дограти поточний сезон Української Премʼєр-ліги. Загальний борг клубу — близько $5 млн. Фанати оголосили про збір коштів, а голова ОДА просив допомоги у бізнесу.
  • Мер Львова заявив, що місто може взяти на свій баланс футбольну академію «Карпат», але не має права фінансувати професійні футбольні клуби.
  • Ще 16 липня «Карпати» оголосили про вихід з карантину і початок підготовки до матчів УПЛ. До цього у футболістів і персоналу «Карпат» виявили коронавірус, що і стало причиною скасування матчу з ФК «Маріуполь».