«У лікарнях немає вільних місць». Президент Сербії закликав жителів країни відмовитися від протестів через карантин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«У лікарнях немає вільних місць». Президент Сербії закликав жителів країни відмовитися від протестів через карантин

Wikipedia / Guelland/ MSC

Президент Сербії Александар Вучич закликав жителів країни відмовитися від масових акцій протесту через зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це пише Reuters.

Жителі столиці протестують проти наміру влади посилити карантин через нові випадки COVID-19. «У наших лікарнях немає вільних ліжок, нам доведеться відкривати нові лікарні», — сказав Вучич у своєму зверненні до нації. Він також звинуватив ультраправі організації та невказаних регіональних «співробітників розвідки» в організації заворушень. Сербські активісти й опозиційні партії оголосили про нові акції протесту в Белграді.

Напередодні Вучич заявив, що в Белграді на вихідних буде посилено карантин, але вже в середу він порадив уряду й органам охорони здоровʼя не запроваджувати його. Уряд оголосить новий комплекс санітарних заходів у четвер.

Раніше глава сербської поліції Володимир Ребіч заявив, що 43 правоохоронці та 17 демонстрантів отримали поранення, а 23 протестувальники були заарештовані.

У Сербії, країні з 7-мільйонним населенням, зафіксовано 17 076 випадків захворювання на COVID-19 і 341 смерть від нього. Органи охорони здоровʼя країни заявляють, що лікарні працюють на повну потужність, а медичного персоналу не вистачає.

Уряд заявляє, що причиною зростання захворюваності є відсутність санітарної дисципліни серед населення.

  • 8 липня в Сербії через погіршення епідемічної ситуації ввели комендантську годину. Про запровадження заходів 7 липня оголосив президент Александар Вучич, уже ввечері це спричинило протести у столиці та сутички з поліцією.