У Сербії ввели комендантську годину. У столиці почалися протести та сутички з поліцією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Сербії у звʼязку з погіршенням епідемічної ситуації ввели комендантську годину. Про запровадження заходів 7 липня оголосив президент Александар Вучич, уже ввечері це стало причиною протестів у столиці та сутичок з поліцією.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На вулиці Белграду вийшли тисячі людей, щоб висловити невдоволення введенням комендантської години. Протестувальники вимагали відставки президента. Демонстранти запалили фаєри і намагалися потрапити до парламенту, після чого в ситуацію втрутилася поліція.

Для розгону митингувальників силовики застосували сльозогінний газ і кийки, інколи поліція застосовувала надмірну силу. Демонстранти зі свого боку спалили кілька автомобілів поліції та закидали правоохоронців камінням.

  • Ситуація з COVID-19 у країні стала погіршуватися після парламентських виборів, на яких перемогла партія Вучича. 7 липня в Сербії зафіксували рекордну кількість смертей від коронавірусу — 13 осіб.
  • 27 червня у міністра оборони Сербії Александара Вуліна виявили коронавірус після візиту в російську столицю на військовий парад.