Відпочинок на Мальдівах: Порошенко заявив, що ніколи не бачив підозрюваного прикордонника

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Відпочинок на Мальдівах: Порошенко заявив, що ніколи не бачив підозрюваного прикордонника

Петро Порошенко / Flickr

Петро Порошенко заявив, що ніколи в житті не бачив прикордонника, який, начебто, пропустив його на відпочинок на Мальдівах у 2018 році без паспортного та митного контролю. Про це він сказав під час засідання суду, передає Українська правда.

«Прикордонника того зараз намагаються взяти у заручники. Я його ніколи в житті не бачив. Так само як кордон перетинаю виключно в пунктах пропуску», — заявив Порошенко.

Також він звернувся до Зеленського й закликав його зупинитись, аби не піти дорогою Януковича.

Нагадаємо, що вранці 8 липня прокуратура повідомила про підозру колишньому прикордоннику в незаконному переправленні осіб через кордон України (ч. 2 ст. 332 КК). За версією слідства, прикордонник дав незаконні вказівки підлеглим, щоб ті пропустили Порошенка без проходження паспортного та митного контролю поза пунктом пропуску.

  • Держбюро розслідувань ще влітку 2019 року порушило кримінальну справу щодо Порошенка через поїздку на Мальдіви. Його підозрюють у перетині кордону з використанням підроблених документів.
  • Журналісти проєкту «Схеми» у своєму розслідуванні повідомляли, що Порошенко летів приватним літаком разом із сімома пасажирами. Журналісти припускали, що вони не проходили паспортний контроль і подорожували під вигаданими іменами. За підрахунками журналістів, Порошенко витратив мінімум $500 тисяч. Сам Порошенко стверджував, що перетинав кордон за власним паспортом.