Відпустка на Мальдівах: колишнього прикордонника підозрюють у незаконному пропуску Порошенка через кордон

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура повідомила про підозру колишньому прикордоннику в незаконному переправленні осіб через кордон України (ч. 2 ст. 332 КК). Його підозрюють у тому, що він пропустив пʼятого президента Петра Порошенка із сімʼєю на відпочинок на Мальдіви в січні 2018 року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, прикордонник дав незаконні вказівки підлеглим, щоб ті пропустили Порошенка без проходження паспортного та митного контролю поза пунктом пропуску. Прокуратура також перевіряє причетність керівництва Держприкордонслужби та Управління держохорони.

Колишньому прикордоннику загрожує тюремний термін від 5 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

  • Держбюро розслідувань ще влітку 2019 року порушило кримінальну справу щодо Порошенка через поїздку на Мальдіви. Його підозрюють у перетині кордону з використанням підроблених документів.
  • Журналісти проєкту «Схеми» у своєму розслідуванні повідомляли, що Порошенко летів приватним літаком разом із сімома пасажирами. Журналісти припускали, що вони не проходили паспортний контроль і подорожували під вигаданими іменами. За підрахунками журналістів, Порошенко витратив мінімум $500 тисяч. Сам Порошенко стверджував, що перетинав кордон за власним паспортом.