«Укрзалізниця» встановить на вокзалах Києва систему скринінгу температури пасажирів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Укрзалізниця» встановить на вокзалах Києва систему скринінгу температури пасажирів

Гонтар Володимир / УНІАН

«Укрзалізниця» через коронавірус встановить на вокзалах Києва інфрачервоні системи скринінгу температури обличчя, які дозволяють вимірювати температуру зі швидкістю до 120 відвідувачів за хвилину.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Дві системи встановлять на Центральному вокзалі столиці та одну — на Південному. «Наразі вокзали станції Київ-Пасажирський щодоби приймають найбільший пасажиропотік. Системи автоматичного скринінгу температури дозволять швидко виміряти температуру, не створюючи скупчення людей на входах до вокзалів. Це значно зменшить ймовірність поширення інфекційних захворювань та допоможе швидко виявити потенційно хворих», — зазначив в.о. голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик.

За словами керівника компанії, пасажирів з підозрою на захворювання не пускатимуть на вокзал, охорона рекомендуватиме їм звернутися до медпункту. Крім того, ці системи здатні вимірювати одночасно температуру людей, які знаходяться один від одного на соціальній дистанції — від 1 до 5 м.

Наразі Укрзалізниця проводить закупівлю цього обладнання через систему Prozorro. Першу таку систему планується встановити у найближчі тижні.

  • В Україні за минулу добу (7 липня) коронавірус підтвердили ще у 807 осіб. Одужали 926 пацієнтів, померли 23 особи.
  • Кількість областей в Україні, які не відповідають вимогам Міністерства охорони здоровʼя та не готові до послаблення карантину, зросла до девʼяти. До послаблення заходів не готові Одеська, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області.