Одеська область потрапила до переліку регіонів, які не готові до послаблення карантину. Разом з нею ще 8 областей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Одеська область потрапила до переліку областей, які не відповідають критеріям Міністерства охорони здоровʼя необхідним для послаблення карантину. Станом на 7 липня в Україні не можуть послаблювати карантин 9 областей.

Про це свідчить таблиця МОЗ.

Міністерство охорони здоров'я України

Ще 6 липня Одеська область могла послабити карантин. Сьогодні вона не відповідає критерію охоплення тестуванням населення — середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА) становить менше 24 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів.

До послаблення заходів також не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернігівська області.

Із 22 червня в Україні за новою методикою визначають регіони, де потрібне посилення карантину. Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Регіоном зі значним поширенням коронавірусу вважається той, де наявна одна з ознак:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%;
  • середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань менша ніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 — понад 8 випадків (раніше було від 12 випадків) на 100 тисяч населення.

Станом на 7 липня в Україні зафіксовано 564 нові випадки інфікування коронавірусом, що на 11 більше, ніж у попередню добу. Від ускладнень за добу помер 21 пацієнт, 490 одужали. Наразі в Києві виявили 63 нових хворих.