Пожежа на Луганщині: загиблих вже пʼятеро, в облдержадміністрації допускають підпал

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пожежа на Луганщині: загиблих вже пʼятеро, в облдержадміністрації допускають підпал

Пресслужба ДСНС

Кількість загиблих через пожежу у Новоайдарському районі Луганської області зросла до 5 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Ще 9 осіб потрапили до лікарень. Вогонь знищив 80 дачних будинків садового кооперативу «Вовче озеро» та 45 житлових будинків у селі Смолянинове.

Пожежу гасять 386 рятувальників та 90 одиниць техніки. Додатково до місця події направляються 37 автоцистерн та 220 рятувальників з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Крім того, у ефірі «Радио НВ» голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай припустив, що причиною пожежі міг бути підпал.

«Поки немає аналізу, але це може бути і підпал», — заявив він. Водночас він додав, що через погодні умови попередити поширення пожежі було неможливо.

«У нас майже тиждень плюс 38 температура. У нас є захисні смуги, але ми стояли вчора і від епіцентру вогню до нас долетіла шишка, яка повністю палала, хоча ми стояли за 50—60 метрів від епіцентру. Коли вогонь йде по верхівках, я щойно бачив своїми очима, як ліс повністю загорівся за півтори-дві хвилини», — розповів він.

Він також додав, що з евакуацією місцевих жителів виникли труднощі, особливо з людьми похилого віку. «Вони кажуть: тут ми народилися, тут ми і помремо. Я деяких умовляв до пів години, тому що говорять: ні, це наші будинки, ми нікуди не поїдемо», — зазначив Гайдай.