Британія надасть Україні 100 тисяч фунтів на допомогу постраждалим від повеней регіонам

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Велика Британія надасть України 100 тисяч фунтів (125 тисяч доларів) для допомоги постраждалим від повеней регіонам на заході країни.

Про це повідомляє британське посольство у своєму Facebook.

«Окрім забезпечення невідкладних потреб, повʼязаних з повінню, Британія також надасть підтримку в боротьбі з підвищеним ризиком поширення коронавірусу (COVID-19) серед місцевих жителів», — йдеться у повідомленні.

У складі гуманітарної допомоги від Британії також будуть гігієнічні набори, питна вода та інші предмети першої необхідності.

  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали греблі та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.