Командувач ООС Наєв: Неїжпапа перебільшив, коли говорив про ймовірний «напад» Росії з боку Криму

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Командувач ООС Наєв: Неїжпапа перебільшив, коли говорив про ймовірний «напад» Росії з боку Криму

УНІАН

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ РФ з боку окупованого Криму. Про це заявив командувач Обʼєднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі телеканалу ICTV, передає Інтерфакс.

«Командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Неїжпапа був призначений нещодавно. У своєму інтервʼю регіональному ЗМІ він розповів своє розуміння, як він це бачить, не маючи стовідсоткових відомостей про розвиток ситуації на Таврійському напрямку. До його слів можна ставитися так, що наразі вони були перебільшені, виходячи з тієї обстановки, яка є станом на сьогодні», — сказав Наєв.

Командувач ООС сказав, що зараз немає безпосередньої загрози вторгнення військ Російської Федерації на територію України, в тому числі, на Таврійському напрямку. Він підкреслив, що головнокомандувач ЗСУ і начальник Генерального штабу отримують всю необхідну розвідувальну інформацію.

  • Неїжпапа в інтервʼю одеському виданню «Думская» заявив, що у флоті готуються до можливого повномасштабного військового зіткнення з Росією. Він зазначив, що «не виключає» можливого прориву з боку РФ до Херсонської області, аби забезпечити анексований Крим водою із Дніпра.
  • У Кремлі вже відреагували на заяви Неїжпапи, назвавши їх «безглуздими».