Командувач ВМС заявив про підготовку до повномасштабного військового зіткнення з РФ. У Кремлі вважають це «безглуздям»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Командувач ВМС заявив про підготовку до повномасштабного військового зіткнення з РФ. У Кремлі вважають це «безглуздям»

Український мілітарний портал

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа заявив, що у флоті готуються до можливого повномасштабного військового зіткнення з Росією.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Думской».

«Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат — і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють, хоча в країні сьомий рік йде війна», — розповів Неїжпапа.

Він зазначив, що «не виключає» можливого прориву з боку РФ до Херсонської області, аби забезпечити анексований Крим водою із Дніпра.

«Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу «Нептун» дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося», — додав командувач ВМС.

У Кремлі вже відреагували на заяви Неїжпапи, назвавши їх «безглуздими».

«Це абсолютна дурість, це штучне нагнітання антиросійської істерії в Україні, на наш жаль, яка жодним чином не сприяє врегулюванню ситуації [на Донбасі]», — заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

  • Президент Володимир Зеленський 11 червня призначив контрадмірала Олексія Неїжпапу командувачем Військово-морських сил України.
  • Новий командувач ВМС народився в 1975 році у Севастополі. У 1997-му закінчив Севастопольський військово-морський інститут, у 2008 році — оперативно-тактичний його факультет. У 2015 році закінчив Національний університет оборони. У 2015—2019 роках був заступником командувача ВМС з бойової підготовки — начальником управління бойової підготовки командування ВМС.