Бубонну чуму виявили вже і в Китаї. А Монголія повідомила про третього хворого

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У китайському регіоні Внутрішня Монголія виявили першого хворого на бубонну чуму.

Про це пише CNN.

Зазначається, що випадок зафіксували у місті Баян-Нур. Місцева влада одразу ж ввела третій рівень небезпеки з чотирьох можливих. Також жителів міста закликали повідомляти про знайдених мертвих або хворих бабаків. Зазвичай саме ці тварини переносять чуму.

«Наразі існує ризик поширення чуми серед людей в цьому місті. Громадськість повинна поліпшити свою обізнаність і здатність до самозахисту та своєчасно повідомляти про поганий стан здоровʼя», — йдеться у заяві місцевої комісії з охорони здоров’я.

Водночас Монголія повідомила вже про третій випадок захворювання на бубонну чуму. За даними МОЗ, хворобу виявили у 15-річного хлопця в провінції Баян-Улгі, на заході країни. Перед цим він з’їв бабака, якого вполював його собака.

Бубонна чума — це бактеріальне захворювання, яке передається блохами, які живуть на диких гризунах, таких як бабаки, а також після безпосереднього контакту з інфікованими тканинами хворих і повітряно-крапельним шляхом. Симптоми проявляються протягом 1—7 днів. Чума призводить до смерті у 30—60% випадків. Зараз, за умови своєчасної діагностики, ця хвороба успішно лікується антибіотиками.

  • В одній з провінцій Монголії на початку липня зафіксували спалах бубонної чуми. До лікарні доправили чоловіка і дівчину, яка перебувала в критичному стані. Причина інфікування — сире мʼясо бабака, яке їли хворі.