Протести у США: футбольна команда Washington Redskins погодилася змінити назву

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Протести у США: футбольна команда Washington Redskins погодилася змінити назву

Doug Pensinger / Staff

Американська футбольна команда Washington Redskins змінить свою назву після вимог великих спонсорів.

Про це повідомляє BBC.

Головний спонсор команди, компанія FedEx приєдналася до хвилі закликів відмовитися від назви команди, яку давно критикують за расизм. Назву вважають образливою для корінних американців.

«Цей процес дозволить команді враховувати не тільки горді традиції та історію, але й внесок наших випускників, спонсорів, Національної футбольної ліги (НФЛ) і місцевого співтовариства», — заявив власник команди Ден Снайдер.

Зазначається, що на рубежі тисячоліть FedEx заплатила $205 мільонів за розміщення свого імені в назві стадіону Redskins у Меріленді. Термін дії договору закінчується у 2025 році.

  • Понад 80 комерційних компаній та інвесторів закликали Nike, PepsiCo і FedEx розірвати контракти з командою з американського футболу Washington Redskins («Вашингтонські червоношкірі») або припинити ділові відносини, якщо вона не змінить свою назву.
  • Американська музична група Slaves заявила, що відмовиться від своєї назви після виходу альбому To Better Days через негативну «расову конотацію» слова.
  • Виробник косметичних засобів Unilever перегляне рекламні кампанії своєї продукції. У корпорації хочуть відмовитися від слів «білий», «світлий» і «освітлення».