Путін: Я розумію тих, хто проголосував проти поправок до Конституції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Путін: Я розумію тих, хто проголосував проти поправок до Конституції

Sasha Mordovets / Getty Images

Президент Росії Володимир Путін звернувся до росіян з нагоди завершення голосування за поправки до Конституції. Про це повідомляється на сайті Кремля.

«Хочу звернутися зі словами вдячності до громадян Росії. Спасибі вам велике за підтримку і довіру. Я неодноразово говорив про необхідність прийняття поправок в основний закон — в Конституцію. Тут у нас і покращення політичної системи, і закріплення соціальних гарантій, і укріплення суверенітету, територіальної цілісності, наших духовних, історичних цінностей», — заявив він.

За словами Путіна, минуло ще мало часу за історичними мірками після розвалу Радянського Союзу, тому сучасна Росія досі перебуває на стадії формування.

Також він звернувся до тих, хто проголосував проти поправок.

«Я розумію і тих наших громадян, хто проголосував проти. У нас ще багато невирішених проблем, це правда. Люди часто стикаються з черствістю, несправедливістю, багато хто живе ще дуже важко і складно, а нам — керівництву країни — часто здається, що ми робимо все можливе. Але ні, життя показує інше: ми часто не допрацьовуємо, ми повинні діяти точніше, ефективніше, швидше», — додав Путін.

Що за поправки?

За Конституцією Росії, Путін не може брати участі у виборах президента у 2024 році, оскільки зараз у нього другий поспіль президентський термін. Держдума вирішила змінити такий порядок, для цього в Конституцію внесли поправки, які дозволять обнулити президентські терміни. Завдяки цьому Путін зможе перебувати при владі ще два терміни — до 2036 року.

  • Голосування в Росії тривало з 25 червня по 1 липня. Останній день голосування навіть оголосили неробочим. Напередодні Путін звернувся до росіян із закликом взяти участь у голосуванні. Він наголосив, що росіяни голосують «за країну, заради якої працюємо та яку хочемо передати нашим дітям і онукам».