Апеляційний суд дозволив публікацію книги племінниці Трампа

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Апеляційний суд дозволив публікацію книги племінниці Трампа

Alex Wong / Getty Images

1 липня Апеляційний суд штату Нью-Йорк дозволив публікацію книги Мері Трамп, племінниці президента США Дональда Трампа. Він скасував рішення суду нижчої інстанції, який забороняв публікацію.

Про це пише The New Your Times.

Раніше брат нинішнього президента США Роберт Трамп у своєму позові вказав, що інформація, викладена в книзі Мері, порушує угоду про нерозголошення, яку вона підписала разом з іншими членами сімʼї майже 20 років тому. Мова йде про епізод щодо поділу спадщини батька Трампа — Фреда, навколо якого почалися судові процеси.

Однак суд постановив, що видавець, Simon & Schuster, не є стороною угоди конфіденційності, а отже — може випустити книгу. Simon & Schuster назвали це рішення «перемогою». У документах, які видавництво представило суду у вівторок, 30 червня, йдеться про те, що вже надруковано десятки тисяч примірників книги, а книга є бестселером на Amazon.

Водночас Мері Трамп все ще має узгодити деталі своїх мемуарів, які стосуються угоди про нерозголошення. Суд у цій справі призначено на 10 липня.

Про що книга?

55-річна Мері Трамп планує випустити книжку під назвою Too Much and Never Enough: How My Family Created the Worldʼs Most Dangerous Man 11 серпня, всього за кілька тижнів до зʼїзду Республіканської партії.

Видавець тримає у таємниці зміст книжки, але американські ЗМІ пишуть, що одним з основних одкровень стане детальний опис того, як Мері зіграла ключову роль у публікаціях The New York Times про податкові схеми Дональда Трампа, за допомогою яких він отримав понад $400 млн (у перерахунку на сьогодні) з бізнесу свого батька.

Це розслідування The New York Times отримало Пулітцерівську премію. Мері надала виданню податкові декларації та іншу конфіденційну фінансову документацію, що стало основою для публікації.

Крім того, у книжці Мері розповість про подробиці смерті свого батька, який помер у 42 роки від серцевого нападу через ускладнення, викликані алкоголізмом. У книжці Мері стверджує, що Дональд і його батько сприяли смерті Фреда, ігноруючи його алкогольну залежність.