Племінниця Трампа написала про нього книгу. І її теж намагаються заборонити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Племінниця Трампа написала про нього книгу. І її теж намагаються заборонити

Chip Somodevilla/Getty Images

Молодший брат президента США Дональда Трампа подав до суду, щоб заблокувати вихід книги племінниці Трампа Мері.

Про це пише CNN.

Книга Мері Трамп називається «Забагато й ніколи не достатньо. Як моя сім’я створила найнебезпечнішу людину у світі» (Too Much and Never Enough: How My Family Created the Worldʼs Most Dangerous Man). Її видавець — Simon & Schuster — називає твір «викривальним, авторитарним портретом Дональда Трампа і токсичної сім’ї, яка його створила».

У своєму позові Роберт Трамп підкреслює, що інформація, викладена в книзі племінниці Трампа, порушує угоду про нерозголошення, яку вона підписала разом з іншими членами родини. Ідеться про епізод щодо поділу спадку батька Трампа Фреда, через який почалися судові процеси.

Про що ця книга?

55-річна Мері Трамп планує випустити книжку під назвою Too Much and Never Enough: How My Family Created the Worldʼs Most Dangerous Man 11 серпня, всього за кілька тижнів до зʼїзду Республіканської партії.

Видавець тримає у таємниці зміст книжки, але американські ЗМІ пишуть, що одним з основних одкровень стане детальний опис того, як Мері зіграла ключову роль у публікаціях The New York Times про податкові схеми Дональда Трампа, за допомогою яких він отримав понад $400 млн [у перерахунку на сьогодні] з бізнесу свого батька.

Це розслідування The New York Times отримало Пулітцерівську премію. Мері надала виданню податкові декларації та іншу конфіденційну фінансову документацію, що стало основою для публікації.

Крім того, у книжці Мері розповість деталі смерті свого батька, який помер у 42 роки від серцевого нападу через ускладнення, викликані алкоголізмом. У книжці Мері стверджує, що Дональд і його батько сприяли смерті Фреда, ігноруючи його алкогольну залежність.