Жінкам, які постраждали від домагань Вайнштейна, виплатять $19 мільйонів компенсації

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Жінкам, які постраждали від домагань Вайнштейна, виплатять $19 мільйонів компенсації

David Shankbone / Flickr

Жінки, які постраждали від домагань голлівудського продюсера Харві Вайнштейна, отримають близько $19 мільйонів компенсації.

Про це йдеться на сайті генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс.

Постраждалі жінки подали колективний позов проти компанії The Weinstein Company LLC, Харві Вайнтшейна та його молодшого брата — продюсера Роба Вайнштейна.

«Харві Вайнштейн і The Weinstein Company підвели своїх співробітників. Після всіх переслідувань, погроз і дискримінації ці потерпілі нарешті отримують певну справедливість. [...] Це рішення — перемога для кожної жінки, яка зазнала сексуальних домагань, дискримінації, залякування або переслідування з боку свого роботодавця», — сказала генпрокурор.

Справа Харві Вайнштейна

Харві Вайнштейна, якого колись вважали одним з найвпливовіших людей в Голлівуді, звинувачують у сексуальних домаганнях і насильстві щодо понад 80 жінок, зокрема таких зірок, як Анджеліна Джолі та Ешлі Джадд. Проти Вайнштейна порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Його звинувачували в секс-торгівлі та хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за які йому загрожувало довічне увʼязнення.

У грудні 2019 року прокуратура Лос-Анджелеса додала до розслідування проти Вайнштейна вісім нових звинувачень у сексуальних домаганнях.

Перед цим стало відомо, що Харві Вайнштейн досяг угоди з жертвами своїх домагань, яким він заплатить $25 млн компенсації.

Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі 11 березня. Адвокати просили для нього 5 років, стверджуючи, що строк у 23 роки для їхнього клієнта зі слабким здоровʼям де-факто є довічним. У той же день суд Нью-Йорка розкрив низку документів у справі.

12 березня Вайнштейна госпіталізовали через кілька годин після оголошення вироку суду Нью-Йорка, який засудив його до 23 років тюрми.

Харві Вайнштейн також перехворів на коронавірус у вʼязниці.