Вайнштейна звинуватили у зґвалтуванні ще чотири жінки

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Вайнштейна звинуватили у зґвалтуванні ще чотири жінки

Spencer Platt / Staff

Колишньому продюсеру Харві Вайнштейну висунули новий позов, в якому сказано, що він зґвалтував ще чотирьох жінок.

Про це повідомляє Variety.

Імен жертв не називають. Одній з них було 17 років на час вчинення злочину (в 1994 році).

За словами іншої жінки, Вайнштейн запросив її в свій готельний номер, щоб обговорити потенційну карʼєру в кінематографі. Потім він змусив її віддати йому водійські права і сказав, що «якщо вона колись розповість про те, що відбулось, то він не тільки позбавить її карʼєри в кінематографі, але і попросить своїх «колег» побити її або членів її сімʼї».

У позові також згадуються брат Вайнштейна Боб, компанія Miramax та студія Disney. За словами позивачів, вони знали, що продюсер використовує своє становище і владу, щоб примушувати жінок вступати із ним у звʼязок.

Справа Вайнштейна

Харві Вайнштейна, якого колись вважали одним з найвпливовіших людей в Голлівуді, звинувачують у сексуальних домаганнях і насильстві щодо понад 80 жінок, зокрема таких зірок, як Анджеліна Джолі та Ешлі Джадд. Проти Вайнштейна порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Його звинувачували в секс-торгівлі та хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за які йому загрожувало довічне увʼязнення.

У грудні 2019 року прокуратура Лос-Анджелеса додала до розслідування проти Вайнштейна вісім нових звинувачень у сексуальних домаганнях.

Перед цим стало відомо, що Харві Вайнштейн досяг угоди з жертвами своїх домагань, яким він заплатить $25 млн компенсації.

Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі 11 березня. Адвокати просили для нього 5 років, стверджуючи, що строк у 23 роки для їхнього клієнта із слабким здоровʼям де-факто є довічним.