Показник активних хворих на коронавірус сягнув 58 на 100 тисяч населення. Карантин можуть посилити при 60 хворих

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Показник активних хворих на коронавірус сягнув 58 на 100 тисяч населення. Карантин можуть посилити при 60 хворих

elizabeth lies / Unsplash

Показник захворюваності на коронавірус в Україні зріс і становить 58 осіб на 100 тисяч населення, повідомляє Офіс президента. Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні можуть знову посилити карантин, якщо кількість активних хворих зросте до 60 осіб на 100 тисяч населення.

При цьому президент Володимир Зеленський зазначив, що догляд за хворими «доволі непоганий», а рівень смертності «досить низький».

«Ми також стали краще захищати медичних працівників. Якщо в середині квітня серед захворілих медики становили п’яту частину, то зараз їх 9,5%. Будь-який хворий має отримати всю необхідну допомогу, але медиків треба захищати найбільше, адже вони — на передовій», — сказав Зеленський.

У повідомленні додають, що за останню добу Національна поліція вручила 484 протоколи ресторанам, нічним клубам та іншим громадським закладам, де були зафіксовані порушення карантину.

30 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що слід вже готуватися до другої хвилі епідемії коронавірусу в Україні. Він вважає недостатньо ефективною роботу щодо роз’яснення необхідності заходів безпеки після послаблення карантину.