У Чехії на Карловому мосту влаштували обід за 500-метровим столом — прощались із коронавірусом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Празі на Карловому мосту влаштували вечірку — таким чином попрощались із пандемією коронавірусу. Про це повідомляє BBC.

Захід проходив за 500-метровим столом, люди приносили з собою їжу та напої. Зазначається, що під час обіду ніхто не дотримувався соціальної дистанції та мало хто був у масках.

Організатори пояснили, що святкування стало можливими через відсутність туристів на мосту, а власник кавʼярні зазначив, що вони хотіли дати людям можливість вільно зустрічатись та спілкуватись одне з одним.

Чехії вдалось уникнути сильної фази пандемії через швидку реакцію влади, яка одразу ж запровадила жорсткий карантин. Минулого тижня уряд дозволив зібрання понад 1 тисячі людей. Басейни, музеї, зоопарки та замки тепер можуть відкриватися без обмежень щодо кількості відвідувачів. Ресторани, бари та паби вже місяць можуть обслуговувати людей у приміщенні.

Загалом у Чехії, де проживає понад 10 мільйонів людей, понад 12 тисяч хворих, 350 людей померли.

Напередодні ВООЗ заявляла, що її турбують «значні спалахи» коронавірусу в Європі. Але попри це, організація очікує, що ситуація в більшості країн протягом літа «заспокоїться».

«Але ми справді повинні підготуватися до осені, коли коронавірус може також зіткнутися із сезонним грипом, пневмонією та іншими захворюваннями, тому що вірус досі активно циркулює у наших громадах, і поки немає ефективного лікування, ефективної вакцини від COVID-19», — додали у ВООЗ.