ВООЗ турбують «значні спалахи» коронавірусу в Європі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Всесвітня організація охорони здоровʼя заявляє, що в Європі вперше за кілька місяців спостерігається значне зростання числа нових випадків COVID-19. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге на брифінгу.

Він наголосив, що попереджав країни про небезпеку послаблення карантину.

«У Європейському регіоні щодня реєструють майже 20 тисяч нових випадків і понад 700 нових випадків смерті. Протягом кількох тижнів я говорив про ризики, адже країни послаблюють карантин», — заявив Клюге.

За його словами, у 30 європейських країнах за останні два тижні прискорився темп приросту нових випадків. При цьому більшість країн у Європі продовжують знімати обмежувальні заходи: відкривають ресторани, музеї, спортзали та визначні памʼятки.

Клюге сказав, що такі країни, як Польща, Німеччина, Іспанія та Ізраїль, швидко відреагували на небезпечні спалахи у школах, вугільних шахтах і на підприємствах.

Попри значне зростання нових випадків, він сказав, що ВООЗ очікує, що ситуація в більшості країн протягом літа « заспокоїться».

«Але ми справді повинні підготуватися до осені, коли коронавірус може також зіткнутися із сезонним грипом, пневмонією та іншими захворюваннями, тому що вірус досі активно циркулює у наших громадах, і поки немає ефективного лікування, ефективної вакцини від COVID-19», — додав Клюге.