«Інвестиційна няня». На Нацраді реформ представили готовий законопроєкт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На першому засіданні Національної ради реформ під головуванням президента Володимира Зеленського представили готовий законопроєкт про підтримку і стимулювання інвестицій під назвою «Про інвестиційні няні».

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, проєкт представила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів.

За її словами, основою документа стала ідея, яку Зеленський назвав «інвестиційними нянями».

Проєкт передбачає підтримку українського та іноземного бізнесу, якщо інвестиції перевищують 30 млн євро і створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні. Такі інвестори отримають прямий договір з урядом та інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їхні проєкти від початку й до кінця.

Документ гарантує інвесторам до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів — наприклад, податкові пільги.

Документ готовий до подання на розгляд Верховної Ради і пройшов обговорення з урядом, парламентськими комітетами та Національною інвестиційною радою.

  • 23 червня в Україні зʼявилася перша інвестняня — канадська гірничодобувна компанія Black Iron.
  • На першому засіданні Зеленський озвучив головні цілі для Нацради. Він просить провести судову реформу, створити ефективну систему охорони здоровʼя, забезпечити доступні кредити для населення, а також реформувати податкову службу. Крім цього, президент просить прискорити приватизацію. На засіданні представили концепцію реформи митниці.
  • Саакашвілі після засідання Нацради заявив, що Зеленський доручив йому підготувати «фундаментальну концепцію революційної судової реформи».