Міністр охорони здоров’я так і не визначився з переможцем на голову НСЗУ. Буде добір

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Міністр охорони здоров’я так і не визначився з переможцем на голову НСЗУ. Буде добір

«Бабель»

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що не визначився з переможцем конкурсу на голову Національної служби здоров’я. У відомстві проведуть ще добір.

Про це Степанов заявив на засіданні Комітету з питань здоровʼя нації, медичної допомоги та медичного страхування.

«Мною було прийняте рішення провести співбесіду з усіма кандидатами, які подалися. На сьогодні я можу сказати, що за результатами цих співбесід і добору не визначено кандидатуру на призначення голови НСЗУ», — заявив Степанов.

Нардеп від фракції «Голос» Ольга Стефанишина написала, що конкурс скасований. «Костянтин Яриніч не стане головою НСЗУ, як і будь-який інший кандидат, який брав участь у добІрі імені Степанова […] Правильне рішення. Псевдо-конкурс, організований МОЗ без залучення фахівців та закритий від громадськості, скасовано», — відреагувала на рішення міністра Стефанишина.

На місце голови НСЗУ спочатку претендували 17 кандидатів. За словами Степанова, призначення мало бути тимчасовим, і через два місяці після закінчення карантину мав відбутися новий конкурс. 2 і 3 червня Степанов провів у Zoom співбесіди з претендентами.

За інформацією, яку «Бабелю» підтвердило джерело в МОЗ, після співбесід міністр нібито обрав переможцем Костянтина Яриніча — колишнього нардепа і гендиректора Кіровоградського обласного клінічного онкологічного центру.

  • Громадські організації просили Степанова провести відкриті співбесіди з кандидатами на посаду голови НСЗУ.
  • Народний депутат від партії «Голос» Ольга Стефанишина намагалася транслювати в Facebook проведення співбесід з кандидатами на посаду голови НСЗУ. Степанов був проти прямих ефірів — на його думку, це створювало б дискримінаційні умови для учасників відбору. Згодом Степанов заявив, що Стефанишина зривала співбесіди, тому що «хотіла хайпу».