Степанов заявив, що депутат Стефанишина зривала співбесіди на очільника НСЗУ, бо «хотіла хайпу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Степанов заявив, що депутат Стефанишина зривала співбесіди на очільника НСЗУ, бо «хотіла хайпу»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що народна депутатка від партії «Голос» Ольга Стефанишина зірвала частину співбесід на главу Національної служби здоров’я України (НСЗУ), бо їй «хотілося хайпу».

Про це він сказав на брифінгу.

«Абсолютно незрозуміла для мене поведінка. На всі мої прохання заспокоїтися, за бажанням, будь ласка, можете знімати все, що відбувається, щоб ви були переконані. Але їй дуже хотілося шоу, якогось хайпу», — заявив Степанов.

Він вважає, що дії Стефанишиної повʼязані з тим, що для депутатів він є «дуже незручним міністром»: «Я не буду це покривати і точно виправлю […] Я вас можу в цьому запевнити».

Степанов заявив, що Стефанишина нібито зірвала частину співбесід, тому 3 та 4 червня їх продовжать. За результатами співбесід обрану кандидатуру Степанов внесе на засідання уряду.

Крім того, міністр наголосив, що нового главу НСЗУ призначать тільки на час карантину, потім проведуть ще один конкурс.

«Людина призначається на термін дії карантину. Після цього протягом двох місяців треба буде провести конкурс у рамках діючого законодавства і призначити людину. Такі правила встановлено», — сказав Степанов.

2 червня Стефанишина намагалася транслювати у Facebook проведення співбесід із кандидатами на посаду глави НСЗУ. Степанов був проти прямих ефірів — на його думку це створювало б дискримінаційні умови для учасників відбору.

  • 2 червня Степанов провів співбесіди із кандидатами на посаду голови Національної служби здоровʼя. Критеріям відбору відповідали 17 кандидатів, їх перелік оприлюднили раніше. Міністр згодом повідомив, що з 17 кандидатів участь у співбесіді підтвердили тільки 9 людей, відмовилося троє, звернулися з проханням щодо зміни часу співбесіди четверо, а одна людина не відповіла.
  • Громадські організації просили Степанова провести відкриті співбесіди з кандидатами на посаду голови НСЗУ та не призначати «фігуранта антикорупційних розслідувань».