Рятувальники попереджають про подальше підвищення рівня води в річках

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На рiчках басейну Прип’ятi, на Тисі та Дністрі очікується підйом рівнів води із затопленням. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

26 червня через проходження паводкової хвилі на річці Тиса очікуються підвищення рівнів води бiля міста Чоп на 1,2—1,7 м, з виходом води на заплаву.

Також 26—28 червня на рiчках басейну Припʼятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1—0,7 м. Місцями подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля міста Любешiв.

26 червня у верхів’ї Днiстровського водосховища бiля села Рухотин (Хотинський район Чернiвецької області) очiкується, що паводок затопить заплави, сільськогосподарські угіддя та частково затопить прирічкову інфраструктуру.

26—27 червня очікують високий дощовий паводок на річці Дністер у створі поста Могилів-Подільський. Рівень води може досягнути небезпечних позначок й затопити об’єкти у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька область) та окремих населених пунктів у Вінницькій області.

27—29 червня внаслідок дощового паводку на річці Дністер біля села Маяки очікується підйом рівнів води на 0,2—0,5 м. Як результат — вихід води, затоплення траси Одеса — Рені, городів та господарських об’єктів у селі Яськи, міст Біляївка (Одеська область).

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Кабмін виділив 754 млн гривень з резервного фонду для надання допомоги постраждалому населенню і на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків.