Зґвалтування у Кагарлику: захист постраждалої просить про охорону, у поліції відповіли

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокати Нелі Погребицької, яка постраждала від дій поліцейських у відділку Кагарлика, попросили про охорону для своєї підзахисної, оскільки її сімʼї погрожують.

На пресконференції адвокат Погребицької також заявила, що слідство проходить повільно, а експертизи, які мали завершити протягом двох тижнів, проводять вже місяць.

При цьому адвокат розповіла, що від рук обвинувачених поліцейських постраждала і молодша сестра Погребицької. За її словами, вони незаконно «проводили слідчі дії з неповнолітньою без всяких на те підстав». Захист вже направив заяву у поліцію.

У Міністерстві внутрішніх справ відповіли на прохання адвокатів і заявили, що готові надати цілодобову охорону.

Погребицькій нібито вже надали охорону за потреби і на час судових засідань, а у її будинку встановили тривожну кнопку для негайного виклику поліцейських.

Згодом у поліції повідомили, що вже надали постраждалій дівчині цілодобову охорону від 25 червня.

«Організація забезпечення - на полку поліції особливого призначення Київської області. Цілодобова охорона надана з сьогоднішнього дня», - повідомила прессекретарка Національної поліції Київської області Віталіна Грохольська.

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка.
  • 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають. 22 червня Апеляційний суд залишив їх під вартою.
  • Після резонансної події у поліцейському відділку Кагарлика глава МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема, відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.