«Чітко вниз». В МВС розповіли про динаміку порушень на дорогах після встановлення камер автофіксації

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Чітко вниз». В МВС розповіли про динаміку порушень на дорогах після встановлення камер автофіксації

picture alliance / Contributor / Getty Images

Після встановлення камер автоматичної фіксації на небезпечних ділянках українських доріг кількість порушень правил дорожнього руху почала знижуватись. МВС планує встановити до кінця року ще 220 камер у всій Україні та зменшити таким чином кількість аварій та людських жертв.

Про це в інтерв’ю «РБК» розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«У перший день роботи системи було зафіксовано 68 тисяч порушень. А, приміром, 18 червня — вже 13,5 тисячі. Тобто динаміка йде чітко вниз, ми хочемо, щоб вона дійшла майже до нуля», — сказав чиновник.

За його словами, задача МВС — не збільшувати кількість штрафів, а контролювати швидкість авто й таким чином зменшувати кількість аварійних ситуацій. Саме тому місця розташування камер загальновідомі.

Наразі міністерство визначило 1 200 найнебезпечніших місць на українських дорогах, поки що на них встановили лише 50 камер. До кінця 2021 року їхню кількість планують збільшити до тисячі й сподіваються на допомогу мерів міст.

Всього система фіксації розрахована на 6 тисяч камер.

Також, за словами Геращенка, з 1 липня запрацюють нові функції системи — вона контролюватиме проїзд перехресть на червоне світло та їзду смугою для громадського транспорту.