Камери зафіксували антирекорд швидкості в Україні — два авто рухалися зі швидкістю понад 220 км/год

Автор:
Костя Войтенко
Дата:

У пʼятницю, 19 червня, камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху зафіксували антирекорд швидкості в Україні — одразу два автомобілі рухалися зі швидкістю 222 км/год. Про це повідомила пресслужба МВС.

Антирекорд встановили Іnfiniti Q50 з номерами АЕ807*** і Mercedes-Benz S500L (АХ599***). Обидва порушення швидкісного режиму сталися на трасі М03 Київ — Харків — Должанський. На цій ділянці дороги дозволена швидкість 110 км/год.

Попередній антирекорд був встановлений на тій же трасі Київ — Харків — Довжанський 15 червня. Тоді камери «зловили» автомобіль Mercedes-Benz, який розігнався до 217 км/год.

  • 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — за перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.