Прихильники традиційної сім’ї у відповідь на акцію ЛГБТ теж «встановили» свій прапор поруч з монументом «Батьківщина-мати»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Представники організації «Християнська молодь України» у відповідь на «розміщення» прапора ЛГБТ поруч з монументом «Батьківщина-мати» у Києві теж дроном підняли свій прапор — з написом «Україна за сім’ю».

Інформацію про акцію на підтримку традиційної сім’ї розмістили на сайті «Всеукраїнського собору».

«Всеукраїнський собор» — маловідома організація, створена торік у січні. Вона називає себе об’єднанням релігійних і громадських організацій «навколо християнського шляху розвитку української держави».

«Ми — молодь, яка сповідує традиційні християнські цінності, — рішуче засуджуємо спроби агресивної пропаганди ЛГБТ-спільноти на культурних пам’ятках столиці», — заявили в організації. Там кажуть, що розміщення веселкового прапора поруч з монументом «паплюжить пам’ять героїв Другої світової війни».

Що сталося?

21 червня у Києві активісти ЛГБТ «встановили» біля монумента «Батьківщина-мати» веселковий прапор. Того ж дня провели Марш рівності в онлайні — уперше в історії українського прайд-руху, через пандемію коронавірусу.

Дрон із прапором пролетів центром столиці та «зупинився» над монументом таким чином, що прапор здавався повішеним на меч скульптури. «Батьківщина-мати» за рівність для всіх! Великий ЛГБТ+ прапор сьогодні майорить над усім Києвом», — повідомили організатори акції.

Пізніше Національний музей історії України у Другій світовій війні розкритикував акцію.